Screeningul PCR Intrapartum pentru Streptococul de Grup B este rentabil

Comparativ cu metoda culturilor vaginale efectuate prenatal, screeningul folosind PCR pentru detectarea intrapertum a SGB scade riscul de infectie neonatala, a aratat un studiu derulat in Franta.

Mai mult,replica watches ”Cand costurile screeningului si ale profilaxiei antibiotice sunt incluse in ’deviz’, am gasit ca testul PCR intrapartum avea acelasi cost comparativ cu screeningul antenatal folosind culturi vaginale”, au subliniat autorii in raportul editiei din aprilie 2012 a revistei Obstetrics & Gynecology.
Dr. Najoua El Helali, Groupe Hospitalier Paris-Saint-Joseph din Paris, si  colegii au observat ca studiile anterioare au relevat faptul ca 65% din nou-nascutii infectati cu SHB au avut mamele cu culturi negative la testele antepartum. Acest lucru i-a determinat pe autorii studiului sa incerce metoda PCR de detectie intrapartum a streptococului agalactiae.
Pentru studiul acesta echipa a comparat costurile sireplique montre de luxe consecintele screeningului PCR intrapartum cu cele rezultate din strategia screeningului antenatal folosind culturi vaginale.
Printre nasterile la termen, rata colonizarii vaginale cu SGB a fost de 16,7% in cohorta PCR din 2010 comparativ cu 11,7% dintr-o cohorta cu culturi vaginale din 2009, iar un procentaj similar a primit profilaxie antibiotica.
Probabilitatea generala a str8chat.cn infectiei cu SGB la nou-nascut a fost de 0,5% in 2010 versus 0,9% in 2009, conform raportului.
Numarul si severitatea cazurilor de infectie cu SGB cu debut precoce si costurile de spitalizare aferente a fost mai mare in 2009, reiese din acelasi raport.
Autorii au insumat costurile screeningului, profilaxiei, nasterii si   tratamentului infectiei neonatale cu SGB si au ajuns la o medie de 1750 USD la grupul PCR comparativ cu 1754 USD la cel ce folosea cultura vaginala.
”Studiul demonstreaza fezabilitatea screeningului PCR intrapartum care a aratat o scadere a probabilitatii de infectie cu SGB la nou-nascuti, cu mai putine cazuri severe, avand costuri asemenatoare comparativ cu screeningul cu culturi vaginale antenatal recomandat replique montre in Franta”, a concluzionat Dr. El Helali si colegii.
Ei au adaugat ca ”Un factor cheie al succesului a fost implicarea puternica a moaselor in managementul procesarii PCR”.
 
Obstet Gynecol 2012;119:822-829
.
 
noutati
Endometrioza si riscul de cancer ovarian
Endometrioza este o boala care afecteaza intre 7 si 10% dintre femeile a'...'
>>
Histerectomia pe cale laparoscopica este asociata cu o mai buna calitate a vietii
  '...'
>>
Screeningul PCR Intrapartum pentru Streptococul de Grup B este rentabil
Comparativ cu metoda culturilor vaginale efectuate prenatal, screeningul'...'
>>
Cezariana poate mări riscul de obezitate pentru copiii mici
  '...'
>>
 
 
© copyright 2004-2012 dan tutunaru. Toate drepturile rezervate.