Cezariana poate mări riscul de obezitate pentru copiii mici

 

Cercetatorii au descoperit ca pana la varsta de 3 ani copiii nascuti prin cezariana sunt mai susceptibili de a Replique Rolex Montre fi supraponderali

Copiii nascuti prin cezariana sunt de doua ori mai susceptibili de a fi obezi pana la varsta de 3 ani decat copii nascuti vaginal, sugereaza un nou studiu.

În prezent in Statele Unite, aproximativ unul din trei copii se naste prin cezariana, iar unul din trei copii este supraponderal sau obez.

"Femeile care se gândesc sa nasca prin operatie cezariana în lipsa unei indicaţii medicale ar trebui să fie informate că copiii lor pot avea un risc mai mare de obezitate", a spus autorul studiului, Dr. Susanna Huh, director al programului de nutritie si de creştere din Spitalul de Copii Boston.

Studiul a inclus mai mult de 1.250 de perechi mama-copil internate la spitalele din Massachusetts între 1999 şi 2002. Toate mamele au intrat in studiu la o varsta de sarcina pana in 20 saptamani, şi 25 la sută din copiii acestora s-au nascut  prin cezariana. Restul au nascut vaginal.

Bebeluşii au fost măsurati şi cântăriti la naştere, la 6 luni si din nou, la vârsta de 3 ani.

Mediea greutăţii la naştere nu a fost statistic mai mare pentru copiii nascuti prin cezariana. Dar, aproape 16 la suta din copiii nascuti prin cezariana au devenit obezi de vârsta de 3 ani, comparativ cu 7,5 la suta din cei nascuti pe cale naturala. De asemenea, aproximativ 19 la suta din copiii nascuti prin cezariana au fost supraponderali, comparativ cu doar mai puţin de 17 la suta din ceilalti.

Acesti copii nascuti prin cezariana au avut, de asemenea, o grosime mai mare a pliului tegumentar de la vârsta de 3 ani, a aratat studiul.

Cercetatorii au spus ca concluziile lor au fost valabile chiar şi după ce au introdus compensatii pentru factorii cunoscuti a creste riscul de obezitate la copii, cum ar fi mamele supraponderale şi greutatea mare la nastere.

Deocamdata nu este pe deplin înţeles  mecanismul care determina riscul crescut pentru obezitate.

"Noi speculam ca diferitele modalitati de nastere pot influenţa bacteriile din intestinele copilului in momentul naşterii, şi este posibil ca bacteriile intestinale sa poata induce obezitatea prin afectarea nutrientilor si calorilor absorbite din hrana", a spus Huh. Bacteriile, de asemenea, pot stimula celulele într-un mod care să declanseze rezistenta la insulina si pot produce inflamatie si favoriza depunerea de grasimi, au remarcat autorii.

O altă posibilitate este accea ca unii dintre hormonii eliberati in timpul travaliului pot sa induca dezvoltarea obezităţii.

"Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a confirma constatarile noastre, precum şi pentru a explora mecanismul de baza pentru această asociere", a spus Huh.

Expertii atentioneaza ca totusi studiul nu se dovedeşte că operatia cezariana provoaca obezitate, asa ca femeilor care au nevoie medicala de operatie cezariana nu trebuie sa le fie teama ca vor avea un copil supraponderal.

Există multe motive medicale întemeiate pentru cezariana, a spus dr. Amos Grunebaum, de la New York-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center din New York City. Acestea includ copiii în prezentatie pelviana), copiii cu suferinta fetala sau travaliu care nu progreseaza. "Cand ai o indicaţie pentru cezariana,IWC Portuguese replica watches riscul de a se intampla ceva rau cu copilul este atât de mare incat depaseste riscul de a avea in viitor un copil obez", a spus Grunebaum. 

Raportul este programat pentru publicare online, 24 mai, în revista Archives of Disease in Childhood.

Între 4 la suta si 18 la suta din cezarienele din Statele Unite sunt efectuate la cererea mamei, dupa cum au raportat cercetatorii.

Dr. Mitchell Maiman, seful clinicii de obstetrica si ginecologie de la Staten Island University Hospital din New York City, nu pregeta sa sublinieze pericolele asociate cu cezariana atunci când aceasta se face fără o indicaţie medicală clară. "Riscurile pentru mama sunt enorme, dacă nu cu prima operatie cu siguranta cu interventiile chirurgicale ulterioare", a spus el. "Riscul de complicatii catastrofale in cazul interventiilor chirurgicale repetate este foarte, foarte serios." Maiman a spus ca cresterea numarului de cezariene în Statele Unite nu este justificat. "Multe femei care au avut operatie cezariana pot naste cu siguranţă fara probleme majore pe cale vaginala în viitor", a menţionat el. "Acest lucru este cunoscut ca nasterea vaginala dupa cezariana." "Bebelusii nascuti prin cezariana au de multe ori probleme pulmonare şi sunt mult mai probabil să ajunga ulterior în unitatea de terapie intensiva, iar acest studiu ne arata ca in plus există posibilitatea ca riscul de obezitate sa fie  de două ori mai mare", a spus el.

Naştere prin cezariană, replique montre de asemenea, creşte riscul de astm şi alergii copilarie, au adaugat autorii studiului.

 

http://consumer.healthday.com/Article.asp?AID=665056

 

 
noutati
Endometrioza si riscul de cancer ovarian
Endometrioza este o boala care afecteaza intre 7 si 10% dintre femeile a'...'
>>
Histerectomia pe cale laparoscopica este asociata cu o mai buna calitate a vietii
  '...'
>>
Screeningul PCR Intrapartum pentru Streptococul de Grup B este rentabil
Comparativ cu metoda culturilor vaginale efectuate prenatal, screeningul'...'
>>
Cezariana poate mări riscul de obezitate pentru copiii mici
  '...'
>>
 
 
© copyright 2004-2012 dan tutunaru. Toate drepturile rezervate.